Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen

Ben je gefascineerd door beweging en bewegende mensen?Ben je niet te honkvast en zoek je elders een nieuwe uitdaging? Ben je een wereldburger die in de hoofdstad zijn grenzen wilt blijven verleggen?Ben je gepassioneerd bezig met sport en wil je van je hobby je beroep maken?Zoek je een universiteit die over een ruime campus met vernieuwde sportinfrastructuur beschikt?Ben je als topsporter op zoek naar een opleiding op jouw maat, die perfect te combineren valt met jouw trainingsschema?

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar:

Duitsland

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Schuilt er in jou een sportmanager?

Als afgestudeerde in Sportmanagement kan je starten als organisator van sportevenementen, leidinggevende binnen een sportfederatie, sportfunctionaris of sportpromotor. Het diploma ‘sportfunctionaris’ van de Vlaamse Trainersschool krijg je bovendien bovenop je masterdiploma.

Of ben je eerder een coach?

Trainer/coach worden binnen je specialisatiesport is het doel van de afstudeerrichting Training en Coaching. Bovendien bestaat de mogelijkheid om het diploma Trainer B of Trainer A van de Vlaamse Trainersschool te behalen.

Lijkt de fitnesssector je wel iets?

Kies je voor Fitheid en Gezondheid, dan biedt de fitnesssector heel wat uitdagingen. Maar ook binnen de gezondheidssector kan je terecht: denk maar aan sportieve begeleiding van ouderen, zwaarlijvigen, kinderen… Via deze afstudeervariant krijg je bovenop je masterdiploma eveneens het diploma fitnessdeskundige (Personal Trainer) van de Vlaamse Trainersschool.

Of geef je liever les?

En uiteraard blijft ook het onderwijs een grote afnemer van onze masters. Het diploma Leraar kan via de combinatie van de afstudeerrichting Onderwijs met enkele aanvullende opleidingsonderdelen uit de specifieke lerarenopleiding behaald worden.

Ook onderzoek is mogelijk

Met een masterdiploma in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen kan je ook terecht in de onderzoekswereld. De bewegingswetenschappen, biomedische wetenschappen en sociale en pedagogische wetenschappen worden dan jouw terrein van expertise.

Mogelijkheden buiten sportsector

Maar als sociaalvaardig en flexibel persoon kan je ook buiten de sportsector terecht, bijvoorbeeld als medisch of farmaceutisch afgevaardigde...

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Na de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen kan je je nog verder specialiseren aan de hand van het Postgraduaat sportmanagement en de Expert class in professioneel sportmanagement.

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie

+32-2-6292728
faclk@vub.ac.be