Literatuurwetenschappen

Ben je geïnteresseerd in de historische ontwikkeling en de actuele diversifiëring van de literatuur(wetenschappen)? Wil je (nog) meer te weten komen over de plaats van de literatuur binnen de contemporaine cultuurwetenschappen? Lijkt een fundamenteel interdisciplinaire specialisatieopleiding die sterk inzet op interculturele competenties je wel wat? Dan is de master na masteropleiding in de literatuurwetenschappen jou op het lijf geschreven.

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Afgestudeerden in de master na master Literatuurwetenschappen zijn goed voorbereid om te doctoreren. Maar niet alleen een onderzoekscarrière behoort tot de mogelijkheden. Je wordt ook getraind in culturele communicatie. Hierdoor kan je ook in andere sectoren aan de slag zoals de culturele publicistiek en coördinatie, de uitgeverijwereld of de media.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Letteren en Wijsbegeerte

+32-2-6293905
faclw@vub.ac.be