Management en Beleid van de Gezondheidszorg

Ambieer je een beleids-, leidinggevende of onderzoeksfunctie in de gezondheidszorg? Het masterprogramma Management en Beleid van de Gezondheidszorg is de wetenschappelijk georiënteerde maar tegelijkertijd zeer toepassingsgerichte opleiding die je zoekt.

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Met een diploma in het Management en Beleid van de Gezondheidszorg kan je zowel in de sector 'gezondheidszorg' (bv. ziekenhuizen, revalidatiecentra, Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg, ...) als in de sector 'welzijnszorg' (bvb. OCMW's, thuiszorg, RVT's) terecht. Voorbeelden van functies zijn hoofdverpleegkundige of directielid.

Buiten de zorgsector zijn er nog tal van tewerkstellingsmogelijkheden: openbare besturen en adviesorganen van de gemeentelijke, provinciale of nationale overheid, verzekeringsinstellingen, ziekenfondsen, beroepsorganisaties, werkgevers- en werknemersorganisaties, patiëntenorganisaties, enz.

Sta je liever voor de klas? Of is onderzoek meer je ding?

Met de Master in het Management en Beleid van de Gezondheidszorg kan je tenslotte ook lesgeven en kom je in aanmerking voor de functie van wetenschappelijk medewerker in onderzoekscentra.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Faculteitssecretariaat Geneeskunde en Farmacie

+32-2-4774110