Psychologie

Ben je iemand die antwoorden wil vinden op vragen over mentale processen en het menselijk gedrag?Ben je geïnteresseerd in psychologische hulpverlening, die zich richt op kinderen, jongeren en volwassenen? Wil je experimenteel-psychologisch en gedragsonderzoek opzetten en uitvoeren?Zoek je naar kennis over lichamelijke reacties op stress en emoties, over leren en geheugen, over neurologische, psychiatrische en slaapstoornissen, over schizofrenie, depressies, angsten, dementie, persoonlijkheid, seksualiteit...?Ben je geboeid door de mens als werknemer, door individueel en groepsmatig functioneren in organisaties en door de mens als consument in een economisch bestel?Wil je groepen organiseren en begeleiden en wil kennismaken met teambuilding of onderzoeksdomeinen zoals “work effort”, psychologische beloningen, motivatie, carrièresucces,... ?

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

Kom in contact met de wereld! De VUB werkt samen met heel wat buitenlandse universiteiten en biedt je dan ook volop de kans om tijdens je opleiding in het buitenland te studeren, stage te lopen of deel te nemen aan projecten, studentenreizen en uitwisselingsprogramma's. Eva Geerts, studente Psychologie gaat binnenkort haar blik verruimen in Bolivië. Voor vijf maanden trekt ze naar La Paz om straatkinderen te helpen.

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar:

Bulgarije
Duitsland
Italië
Nederland
Portugal
Spanje
Turkije

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Binnen je vakgebied beschik je als psycholoog over verschillende carrièremogelijkheden.

Als klinisch psycholoog

Als klinisch psycholoog kan je terecht in ziekenhuizen, psychiatrische centra, CLB’s, de jeugdhulpverlening, de gehandicaptenzorg, opvoedingsondersteuningscentra, CGGZ, bij de politie, in gevangenissen en gespecialiseerde centra (drugsverslaving, seksuele problematiek, zelfmoordpreventie, dementie, parkinson, MS, schizofrenie, depressie, slaapcentra, ...).

Vergeet ook niet dat steeds meer afgestudeerden een zelfstandige praktijk opzetten. De vraag is immers groot.

Als arbeids- en organisatiepsycholoog

Als arbeids- & organisatiepsycholoog kan je werken in meerdere nationale en multinationale ondernemingen, in consultingbedrijven, preventiediensten, reclamebureaus, bij de VDAB, overheidsdiensten, bij de politie, het leger, etc. Je kan optreden als wervings- en selectieconsulent, als carrièrebegeleider, als opleidingsverantwoordelijke, organisatiedeskundige, Human Resources Manager, kwaliteitsverantwoordelijke, outplacementbegeleider, testontwikkelaar/-assessor, interimconsulent, preventieadviseur, marktonderzoeker, productmanager, ...

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Na het afronden van je (bachelor)opleiding Psychologie kan je nog verschillende andere richtingen uit. Je kan rechtstreeks naar de Master in de Agogische Wetenschappen. Maar je kan na het volgen van een voorbereidingsprogramma ook verschillende andere masteropleidingen starten.

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Psychologie en Educatiewetenschappen

+32-2-6292536
facpe@vub.ac.be