Sociaal Recht

Je wil je specialiseren in het brede domein van het Belgische, Europese en internationale sociaal recht? Je wil inzicht verwerven in de rechtshistorische ontwikkeling van dit sociaal recht? Dan staat de master-na-masteropleiding Sociaal Recht jou op het lijf geschreven.

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Een loopbaan bij gespecialiseerde advocatenkantoren, bij personeelsdiensten van grotere ondernemingen, bij werkgevers-, werknemers-, middenstands- en andere sociale organisaties, in talrijke overheidsdiensten en openbare instellingen die met de conceptie en uitvoering van de sociale wetgeving belast zijn.

Een job in studiediensten van politieke partijen en andere organisaties, in het onderwijs en in het wetenschappelijk onderzoek.

De studenten die het diploma behalen, genieten een wettelijke inkorting met een of twee jaar van de wettelijke termijn waarin zij een juridisch beroep moeten hebben uitgeoefend om te kunnen benoemd worden in de arbeidsgerechten en in het openbaar ministerie bij de arbeidsgerechten.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Recht en Criminologie

+32-2-6291577
faculteit.rechten@vub.ac.be