Topsport en studeren

Topsport en studeren combineer je aan de VUB! Waarom? Omdat we meer dan 25 jaar ervaring hebben en de beste voorwaarden om je slaagkansen te optimaliseren. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Na topsportcarrière ook een professionele carrière

Topsporters die hun topsportcarrière hebben beëindigd zijn nu een carrière op de arbeidsmarkt begonnen, mede dankzij het behalen van een diploma. Je kent waarschijnlijk Sebastien Godefroid, Ann Simons, Heidi Rakels, Katleen Smet, Ingeborg Marx, Nils Duerinck, Tom Vangeneugden, Corinne Van Hombeeck, ... allen hebben ze een diploma behaald aan de VUB.

Maar ook veel actieve professionele topsporters zoals Jürgen Roelandts, Dirk Van Tichelt, Pieter Verhees, Jérôme Truyens en Yannick Lefèbvre hebben een diploma aan de VUB behaald.

Meer over het topsportstatuut

Topvoorbeelden te over

… Zo heeft de VUB maar liefst 20 Olympiërs begeleid bij hun combinatie van studie en topsport. Vandaag zijn ook Frauke Dirickx (volleybal), Louis Croenen (zwemmen), Erica Coppey (hockey), Tim Declercq (wielrennen), Loïck Luypaert (hockey), Florent Van Aubel (hockey), Loranne Smans (snowboard) en nog een 80-tal andere topsportstudenten een duale carrière aan het opbouwen aan de VUB.

Hoog slagingspercentage bij topsporters

Uiteraard is het van belang dat de tijd die je investeert in je studies wordt beloond! Doorheen de jaren is gebleken dat het studierendement van topsportstudenten hoger ligt dan het gemiddelde van de totale studentenpopulatie.

Meer over ons onderzoek, onze resultaten en onze prestaties 

 

Dienst Topsport en Studie zorgt voor topbegeleiding

Om de begeleiding van topsportstudenten vlot te laten verlopen is de ‘Dienst Topsport en Studie’ opgericht, waar begeleiders je graag te woord staan en duidelijke afspraken met je maken zodat je studies op de best mogelijke manier worden afgestemd op je topsportcarrière.

... Wist je dat er binnen de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen zelfs een geïndividualiseerd topsportspecifiek traject wordt aangeboden voor topsportstudenten van het hoogste niveau?

Meer over onze begeleiding

Topbegeleiding gebaseerd op (inter)nationaal onderzoek

Omdat de topsportwereld continu evolueert, is het belangrijk dat de begeleiding hierin meegaat. Met behulp van (inter)nationale onderzoeksprojecten met topsportstudenten, kunnen wij de begeleiding van onze studerende topsporters voortdurend bijschaven. Zo is de VUB onder meer betrokken in het Europees onderzoeksproject "Gold in Education and Elite Sport". De titel spreekt voor zich... niet?

Meer over het 'Gold in Education and Elite Sport' onderzoeksproject

Nieuws

Wie kan ik contacteren?

Dienst Topsport en Studie
Diensthoofd: prof. dr. Paul Wylleman
Coördinator: drs. Koen De Brandt
Secretariaat: Mevr. Carine Van den Houcke

Rector Paul De Knop is initiatiefnemer van het project Topsport en Studie

Algemene contactinformatie
Dienst Topsport en Studie
Gebouw L - L413
Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2 - 1050 Brussel
Telefoon coördinator: 02/629.27.65 (bureau); 0473/41.12.53 (mobiel)
Telefoon secretariaat: 02/629.27.12
E-mail: 

Voor huidige topsportstudenten

Doe een aanvraag voor: 

VUB-sportopleidingen

lorevakipg sportmanagementexpert class sportmanagementsport en sociale innovatie