Werken & Studeren

Hou je scherp, je leven lang.

Vroeger was het heel eenvoudig. Je ging studeren en daarna ging je werken. Ondertussen leven we in een kennismaatschappij. En is studeren niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB was een van de eerste Vlaamse universiteiten die inspeelde op die evolutie. Het resultaat? Nergens anders vind je zo’n groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Bijblijven op je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie 'Werken en studeren' aan de VUB.

Opleidingen voor werkstudenten

Van bachelors tot master, schakelprogramma’s en postgraduaten. De VUB heeft een breed aanbod van opleidingen voor werkstudenten.

Bekijk de opleidingen

Waarom dit doen? “Omdat ik na enkele jaren werken ontdekte dat je met een Master diploma veel verder geraakt dan met enkel een Bachelor diploma”

 

Inge Buyens

Wat je zeker moet weten

Een studie combineren met een job is geen gemakkelijke opgave. Er zijn verschillende praktische aspecten die je succes (mede) zullen bepalen. Zoals studiebegeleiding, financiele tegemoetkomingen en vrijstellingen.

Meer info?

"Denk goed na, organiseer en bereid je goed voor. Maak duidelijke afspraken en zorg voor de nodige omgevingsfactoren die je slaagkans vergroten"

 

Frank Van Cauwenbergh